Estrena de l’obra

El divendres 25 d’octubre de 2013 a les 21h a La Pobla de Mafumet, i el diumenge 27 d’octubre a les 18.30h al Teatre de Tarragona, s’estrena el Concert per trompa i orquestra El Petit Princep a càrrec de l’orquestra Camera Musicae i el solista Sylvian Carboni.

Breu resum del projecte

Quan a principis d’estiu el director de l’orquestra Camera Musicae, el Tomàs Grau, em va proposar d’escriure una obra per trompa i orquestra per finals de setembre, vaig determinar encarar el repte, tot i que acabava d’estrenar la Suite de Sant Joan i havia decidit descansar de composar el mes d’agost, perquè el projecte em va fer molta il·lusió.

Triar el tema em va portar uns dies de feina, però n’hi havia un que m’atreia especialment: El Petit Princep, d’Antoine de Saint-Exupéry. Sento una gran debilitat per aquest llibre i em provoca emocions i reflexions cada vegada que el rellegeixo. Després vaig saber que es celebrava el seu 70è aniversari i vaig pensar que a través de la música li podria retornar humilment una part del que m‘havia aportat.

Estructura de l’obra

L’obra, clarament descriptiva,  es podria considerar com un petit poema simfònic. El petit príncep està representat per la trompa, i l’aviador pel violoncel. L’orquestra va acompanyant i recreant els diferents escenaris de l’aventura.

S’estructura en tres parts, tot i que s’interpreta seguida:

El Petit Príncep i l’aviador
Els viatges del Petit Príncep
El Petit Príncep i la Terra

Més informació:

Presentació de la temporada Camera Musicae 2013-2014

Agenda Cultural de la Generalitat

Associació “El Petit Príncep” de Catalunya

Antoine de Saint-Exupéry