LA DANSA DE LES ABELLES

El diumenge 17 de maig, a les 12,30 h a l’Auditori de l’EMMPAC, tindrà lloc l’estrena de la Dansa de les Abelles, a càrrec del conjunt de violoncels Grupcello.cat. Aquesta peça em va ser encarregada per l’Anna Mora, directora del grup. Em va semblar una bona idea dedicar-la a les abelles, ja que segons sembla, és una espècie que està en perill, i com sabeu, fan una gran feina per l’equilibri del planeta. M’ha interessat molt tot el que he après d’aquests animalons, especialment la dansa que ballen per explicar a les altres abelles on han trobat les flors amb el pol·len i el nèctar (és el que dóna nom a l’obra). La música dibuixa els diferents personatges del món de les abelles: les obreres, els abellots i la reina, i es representarà amb ballet, a càrrec d’alumnes de l’Escola de Dansa Creu Álvarez, i imatges de dibuixos realitzats pels alumnes de 1r i de 3r de nivell mitjà de l’EMMPAC del Vendrell. Gràcies a tots!

150509-LUIXT1-00293
150509-LUIXT1-00299
150509-LUIXT1-00284grupcelloV3

EL PODER DE L’ARA, HOMENATGE A ECKHART TOLLE

El pròxim dia 4 d’abril, al Festival de Pasqua de Cervera el Quartet Brossa estrena la meva nova obra “El poder de l’ara, homenatge a Eckhart Tolle“. Un luxe treballar amb aquest quartet, intentant expressar amb la música algunes idees del seu famós llibre, que no deixen indiferents. L’obra reflexiona sobre el fet que vivim al passat, vivim al futur, però no ens adonem que l’únic lloc on tenim el poder és el present, l’ARA.

“Temps al temps”, música per a quartet de corda de compositors catalans amb obres al voltant de la idea del temps (Joan Chic, Xavier Pagès, Carlota Baldrís i Joan Manén)

  • 17 d’abril a les 20 h a l’Ateneu Barcelonès (Barcelona)
  • 13 de juny a les 21 h a l’Auditori Pau Casals de Sant Salvador (El Vendrell)

IMG-20150331-WA0002IMG-20150331-WA0005

 

 

El Petit Príncep per trio a l’Auditori de l’EMMPAC

141229-LUID5100-08267

Dins del projecte “Pau Casals i Saint-Exupéry, dos camins per la pau”, es va estrenar la versió trio del Petit Príncep a l’Auditori de l’EMMPAC (original per trompa i orquestra, estrenada per Orquestra Camera Musicae), formant part d’un magnífic i magistral concert, amb l’integral per violoncel i piano de Pau Casals i el Cant dels Ocells, a càrrec de Daniel Claret, violoncel, Sylvain Carboni, trompa i Jordi Camell, piano. També hi va haver una emotiva lectura de frases de Saint-Exupéry i Pau Casals, a càrrec d’Anna Urpí Ivern i Enric Batlle CarbóAquest es el nostre humil homenatge a aquests dos grans personatges universals, amb valors com la solidaritat, l’amistat o la pau, en el concert d’aniversari del naixement de Pau Casals que cada any organitza l’Associació Musical Pau Casals i Orgue Barroc del Vendrell

Premsa: Diari de tarragonaEl 3de8
TV: TV3 Telenotícies i 3/24

Estrena de la versió trio del Petit Príncep

Cartell Petit Princep web2

L’orquestra Camera Musicae em va encarregar una peça per trompa i orquestra, que vaig dedicar al Petit Príncep, i que es va estrenar a Tarragona. Ara s’estrena la versió que he compost per trompa, violoncel i piano. Aquesta nova versió forma part del projecte PAU CASALS – ANTOINE SAINT-EXUPÉRY, DOS CAMINS PER LA PAU, amb motiu del recent 40è aniversari de la mort de Pau Casals i el 70è aniversari de la mort d’ Antoine de Saint-Exupéry.

El concert tindrà lloc el dia 29 de desembre, aniversari del naixement de Pau Casals, a l’Auditori de l’EMMPAC. Al concert s’interpreten les cinc peces de Pau Casals per violoncel i piano i el trio del Petit Príncep, a càrrec de Sylvain Carboni, trompa; Daniel Claret, violoncel i Jordi Camell, piano.

programa del concert.

Estrena de la Suite de l’Aigua a l’Auditori de Barcelona

Els dies 7 i 8 de novembre es va estrenar La Suite de l’Aigua, després de molts mesos de treball. Ha sigut un procés apassionant, en el que he tingut la sort de viatjar pel mon de l’aigua amb uns companys excepcionals.

Programa de mà
Barcelona TV – Notícies i A la carta
Catalunya Ràdio Notes de clàssica i Contrapunt
Revista musical catalana, Núvol el digital de cultura
VilaWeb, La Vanguardia

Oratori Àngel de Tobies al Vendrell

Oratori Vendrell

Concert 2007 al Vendrell (foto: Josep-Manel Callizo)

Dissabte 8 de març a les 21 h, a l’Església el Vendrell, Oratori Àngel de Tobies.

Les corals Augusta de Tarragona i Nova Unió de Vila-seca, la mezzosoprano Tànit Bono, el rapsode Xavier Grasset, i una orquestra de cambra, dirigits per David Molina, estàn duent a terme una gira de quatre concerts de l’Oratori Àngel de Tobies.  En aquesta ocasió (tercer concert) es farà a l’Església del Vendrell. Aquest any 2014, és el 20è aniversari de l’estrena de l’Oratori a l’Auditori Pau Casals de Sant Salvador. És per això que s’ha volgut convidar als participants del 1994 i del 2007 a formar part del concert del proper dia 8 de març al Vendrell, i fer un concert molt especial que comptarà amb la col·laboració de la solista que el va estrenar, la Marina Rossell, i també de l’actriu Rosa Andreu, la Montserrat Meneses, la Carlota Baldrís, el Cor Veus Blanques de l’EMMPAC, els Castellers Nens del Vendrell, les Gralles del Baix Penedès i els Grallers Tocats de Canya.

Us hi esperem!

Poster-OAT-08-03-2014-premsa

 

Proper concert, diumenge dia 9 a les 19h a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca.

Per més informació de l’Oratori clica aquí